Načítám...

Happening s trezorem vyzývá jasnovidce k prokázání svých schopností

V rámci iniciativy Paranormální výzva Českého klubu skeptiků Sisyfos byl před Vánoci připraven happenig v pražském obchodním centru Nový Smíchov. Každý jasnovidec, který správně určí obsah veřejně vystaveného trezoru, může získat sto tisíc korun.

Základním posláním Paranormální výzvy Českého klubu skeptiků Sisyfos je nabídka provést dvojitě zaslepený experiment s kýmkoliv, kdo je přesvědčen, že ovládá paranormální schopnosti, nebo je schopen je v takovém experimentu prokázat. Pokud by někdo obstál ve dvou kolech takového testování, získá od donátora Paranormální výzvy Václava Dejčmara 1 000 000 Kč. Nyní však mohou v rámci naší Výzvy získat odměnu 100 000 Kč i jasnovidci, kteří nechtějí podstoupit náročný experiment. Stačí uhodnout obsah vystaveného trezoru.

Myšlenka provést podobný happening přišla díky zkoumání fenoménu „dětí, které vidí s maskou na očích“. V rámci tohoto zkoumání se nám podařilo snadno ovládnout techniku, s jejíž pomocí děti vidí skrz masku a odhalit, že nejde o žádný paranormální či vědou dosud nepopsaný fenomén, ale jen prostý trik a v případě dětí většinou o sebeklam. Protože existuje mnoho lidí tvrdících, že podobné „vidění“, stejně jako třeba zjišťování informací na dálku pomocí napojení na jakési vyšší vidění, existuje, rozhodli jsme se vyzvat všechny jasnovidce, esoteriky či prostě kohokoliv, kdo věří, že má schopnost vidět a vnímat přeměty i jinak než prostým zrakem, aby zjistili, co se skrývá v našem trezoru.

Do trezoru byly uloženy tři papírové krabice. Do každé z nich vložil svůj předmět jeden z členů Paranormální výzvy – donátor Václav Dejčmar, iluzionista ze skupiny Falešní hráči Jakub Kroulík a místopředseda Českého klubu skeptiků Sisyfos Leoš Kyša. Díky tomu každý z nich ví jen o třetině obsahu trezoru a tudíž nikdo nezná správné řešení naší „hádanky“. Od trezoru zároveň existují pouze tři klíče, které se rozdělily mezi ty, kdo předměty do trerozu vložili. Trezor byl za přítomnosti médií uzamčen 19. prosince 2014 a zároveň v ten den byl spuštěn i webový formulář, do kterého mohou jasnovidci vypsat své tipy. Důležité je, aby správně určili nejen obsah krabic, ale také, kdo který předmět do krabice vložil. Během měsíce se ve formuláři objevilo už přes 200 tipů. Trezor bude za přítomnosti médií otevřen 20. 3. 2015 Pokud se někomu podaří správně určit obsah trezoru, získá nejen slíbenou odměnu, ale zároveň bude vyzván organizátory Paranormální výzvy, aby svou schopnost prokázal v kontrolovaném experimentu.

Český klub skeptiků Sysifos je přesvědčen, že lidé takového schopnosti nemají a kdo je přesvědčen, že ovládá jasnovidnost či jiné druhy mimosmyslového vnímání, je pouze obětí vlastního sebeklamu případně duševní poruchy. Kdo tvrdí, že naše tvrzení není pravdivé, může to snadno prokázat ať už v experimentu nebo tím, že správně určí obsah trezoru.

Tipy na obsah trezoru najdete zde:
www.falesni-hraci.cz

Kam dál?

Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví Zobrazit

Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví

Šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt zveřejnil 17. 6. 2015 protestní text proti pronikání čínské...
Po 29. 6. 2015 Přečíst
Léčba homöopathická Zobrazit

Léčba homöopathická

Komplexní i elektrická homöopathie je podvod s nátěrem vědy a kdo ji rozšiřuje, je vyděrač a nepřítel lidstva. Nic na tom nezáleží, že mnoho lidí chválí výsledky. Ty jsou u každé, i sebe hloupější methody, protože ani nemocní ani fušéři nedělají správné diagnosy. Když zrnéčka homöopatů vyléčí rakovinu, jsou zbytečná studia lékařů. Kapitoly "Léčba homöopathická" a "Komplexní homöopathie a elektrohomöopathie" z knihy Jan Šimsa: Přírodní léčba a domácí lékař: praktický populární popis všech method přírodoléčebných, fysikálních a dietetických, dále popis nemocí, jich příčin, jak jim předcházeti a jak je osvědčenými domácími prostředky léčiti, díl II. Praha: Strnadel a spol. 1923.
Út 14. 1. 2020 Přečíst
Čeští skeptici - Kdo jsou a co chtějí Zobrazit

Čeští skeptici - Kdo jsou a co chtějí

Čeští skeptici s podtitulem Kdo jsou a co chtějí jsou především knihou humoru a údivu nad tím, co vš...
So 22. 8. 2015 Přečíst
Ne, Plandemic není dokumentární film Zobrazit

Ne, Plandemic není dokumentární film

Možná jste již zaznamenali nové video kolující po internetu s názvem Plandemic. Jedná se o rozhovor s viroložkou Judy Mikovits, který ve vás má vzbudit dojem, že Covid-19 je jedná velká, naplánovaná pandemie. Proč se nejedná o dokumentární film, jaké nepřesnosti, polopravdy a lži ve videu jsou a jaké jsou užité techniky pro maximální působivost?
St 13. 5. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace