Načítám...

Beseda o předčasně narozených dětech

Kdy: 23. 1. 2020 18:00
Kdo: Barbora Benešová
Kde: Centrum PANT
Organizátor: Centrum Pant

Beseda o předčasně narozených dětech

Alena Ryšavá, Hana Sovová ze spolku Mamiko ve spolupráci s MUDr. Elenou Kuldanovou z neonatologického oddělení FN Ostrava

vám přiblíží život předčasně narozených dětí. Budeme si povídat o rizicích vedoucích k předčesným porodům. O tom, jak takové předčasně narozené děti vypadají, jakou potřebují péči, jaké mohou nastat komplikace u předčasně narozených dětí a co je může ohrozit. O osobních zkušenostech rodičů s péčí o nedonošeňátka. Padnou i statistická čísla o počtech předčasných porodů v ČR, o počtech dětí, které boj o život bohužel prohrály, ale také o počtech dětí, které jako malí bojovníčci, dělají rodičům jen samou radost a pěkně prospívají. 

A pokusíme se vás informovat o specializovaných neonatologických centrech, existujících spolcích v Moravskoslezském kraji a o všem, co vás k danému tématu bude zajímat. Vítáme osobní zkušenosti rodičů z péče o předčasně narozené děti. 

 

 


Kam dál?

Vaccine Hesitant vs. Anti-Vax Activist And how to communicate with both Zobrazit

Vaccine Hesitant vs. Anti-Vax Activist And how to communicate with both

Europe is facing a resurgence of preventable disease as anti-vaccine movements from across the continent are growing This talk will focus on the tactics the AV movement uses to gain influence, followers and political power. It will also discuss how to approach, counteract and fight against the AV movement, how to recruit experts by your side, turn the tide and save lives. Ovidiu Covaciu is an independent patient advocate, founder of Coaliția România Sănătoasă (The Coalition of Healthy Romania), administrator of Vaccinuri si Vaccinare (Vaccinations and Vaccinating) and producer of the podcast Sceptici în România (Skeptics in Romania).
St 15. 2. 2023 | Sisyfos Přečíst
Biorytmy a světlo v noci Zobrazit

Biorytmy a světlo v noci

Odkaz na stream v článku.
Pá 5. 3. 2021 | Zdeňka Bendová Přečíst
25. Bludné balvany Zobrazit

25. Bludné balvany

Pá 12. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy Zobrazit

Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy

Hoci kresťansky motivované násilie nie je ani v modernej dobe nezvyčajné (od organizovaného násilia napr. Ku-Klux-Klanu až po dnešné útoky na interupčné kliniky, či členov LGBTQI+ komunity), väčšina verejnosti si zrejme pojmy ako “svätá vojna” dnes spája skôr s islamizmom. V kresťanskom kontexte potom najmä so stredovekom a križiackymi vojnami. Priamo za hranicami Európy pritom vo februári 2022 eskaloval konflikt, v ktorom agresor čoraz častejšie využíva kresťanský naratív na ospravedlnenie agresie voči inému národu, navyše s priamou podorou najvyššej autority jedného z kresťanských pravoslávnych patriarchátov. Je možné tvrdiť, že Rusko dnes vedie “svätú vojnu”?
St 21. 12. 2022 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace