Načítám...

Adam Chýlek

Narodil jsem se v roce 1978. Ke skepticismu a zájmu o vědu jsem se postupně prokousal přes “Okna vesmíru dokořán” v televizi, knihy Dr. Grygara a astronomický kroužek Ing. Bury v Havířově. Baví mě mapování ezoterické scény na Ostravsku a vůbec práce v terénu. Pracuji ve FN Ostrava jako ošetřovatel a také jako barista v Laura Coffee, kde mám na starosti i sociální sítě a PR. Mezi mé neřesti patří členství ve Whisky clubu Ostrava a časté chození do lesů a hor. Rozvedený, ale zamilovaný. Táta dvou dětí.


Kam dál?

Philadelphia experiment

Jednou z velkých záhad, které se diskutovaly v posledním půlstoletí, je tzv. Philadelphia experiment...
Pá 4. 4. 2008 Přečíst
Vysoká radiace z úsporných žárovek - zase jeden blábol Zobrazit

Vysoká radiace z úsporných žárovek - zase jeden blábol

Na internetu se šíří hysterický pamflet o smrtelné škodlivosti úsporných kompaktních zářivek (např. ...
Út 23. 2. 2010 Přečíst
Západní Sahara v proměnách času Zobrazit

Západní Sahara v proměnách času

Odkaz na záznam v článku.
Út 13. 10. 2020 | 183 Přečíst

Fakta versus dojmy: Zdravá výživa, diety, jedy v potravinách

Ze všech stran na nás útočí informace o zdravé stravě a moderních dietách. Máme jíst jenom zeleninu, ale vlastně také jenom maso, protože jenom tak se zbavíme alergií. Neměli bychom jíst potraviny, v jejichž složení se vyskytují jakákoli "éčka" či slova, která nedokážeme vyslovit. Trvanlivé mléko se po datu spotřeby převaří a znovu vrátí do oběhu. Čemu tedy vlastně máme věřit? Jak zdravě jíst a přitom nenaletět moderním obchodníkům s deštěm a harmonizovanou vodou. O tom si budeme povídat s nutričními specialisty RNDr. Pavlem Suchánkem a Mgr. Jitkou Tomešovou, DiS. a veterinářkou MVDr. Anetou Pierzynovou.
St 6. 3. 2019 | 116 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace