Načítám...

Současný islám - tendence a dynamika

Kdy: 30. 11. 2018 17:00
Kdo: Bronislav Ostřanský
Kde: Přírodovědecká fakulta UK
Organizátor: Pátečníci

Přednáška nabízí popularizační shrnutí stěžejních trendů a tendencí formujících soudobé dění v rámci dnešního „světa islámu“ a pokouší se všeobecně rozšířené a sdílené stereotypní představy o islámu a muslimech konfrontovat s živou realitou. Toto širší zamyšlení přibližuje aktuální procesy v „muslimském světě“ v jejich úplnosti, proměnlivosti i rozporuplnosti a zahrnuje, mimo jiné, i následující položky: eroze autorit; nárůst sunnitsko-šíitské řevnivosti; vzedmutí milenialismu; šíření tzv. globální muslimské identity; nárůst radikalismu; „laicizace“ islámu v proměnách informačního věku aj.


Kam dál?

„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby Zobrazit

„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby

Švédský přístup k pandemii kovidů se setkal s ostrou kritikou z domácích i zahraničních zdrojů. Byl to úspěch, nebo obrovské selhání? Hrály úřady s životy svých občanů ruskou ruletu? Po téměř třech letech se podíváme na to, co říká věda a co se vlastně stalo.
St 17. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Plazma pro tvorbu supertvrdých materiálů Zobrazit

Plazma pro tvorbu supertvrdých materiálů

Odkaz na stream v článku.
Út 3. 11. 2020 | Radek Žemlička Přečíst
Plenární schůze 2021 ve středu 27. 10. 2021 od 18:00 v online formě Zobrazit

Plenární schůze 2021 ve středu 27. 10. 2021 od 18:00 v online formě

Na online plenární schůzi se prosím registrujte na mail Pierzynovaa@gmail.com do pondělí 25. 10. 2021 do 24:00, abychom vám mohli zaslat veškeré informace a podklady e-mailem.
St 27. 10. 2021 | Sisyfos Přečíst
Cesta do pekel aneb jak perverzní incentivy a špatná statistika ničí vědu a výzkum Zobrazit

Cesta do pekel aneb jak perverzní incentivy a špatná statistika ničí vědu a výzkum

Odkaz na stream v článku.
Pá 20. 11. 2020 | Tomáš Fürst Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace