Načítám...

Předávkování homeopatiky v Praze

Kdy: 23. 10. 2018 18:00
Kdo: Výbor Sisyfos
Kde: Palackého náměstí
Organizátor: Sisyfos

Odkazy na články o této akci:

Může se člověk předávkovat homeopatiky? Zeptejte se lékaře Jaromíra Šrámka

Homeopatie je podvod na pacientech a jen pseudoléčba, upozorňují skeptici

Homeopatie je instantní placebo, říká lékař Jaromír Šrámek

Skeptici se v neděli předávkují homeopatiky. Přírodní léčiva dají i dětem a psům

Dva tisíce Čechů se „předávkují“ léky. Místo smrti chtějí šířit osvětu

Homeopati reagujú na Hromadné predávkovanie

Desítky lidí se předávkovaly homeopatiky. ‚Čím víc to naředíme, tím to bude účinnější‘

Homeopatika neléčí

Kampaň 10:23 je v Británii vzniklá mezinárodní akce, která upozorňuje na to, že "v homeopatikách nic není". Organizuje se každoročně od roku 2011 s větší či menší mezinárodní účastí.

Jmenuje se 10:23 podle Avogadrovy konstanty – účinné látky v homeopatikách jsou rozředěny tak, že v homeopatiku pak zůstane jen 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 % účinné látky, což je méně než jedna molekula. Proto homeopatika nemohou fungovat jako léčiva jinak než na bázi placeba.

Kampani se přezdívá "předávkování homeopatiky", protože to je přesně to, co účastníci udělají, aby ukázali, že homeopatika nejsou léky a nemělo by se s nimi tak nakládat.

Letošní ročník je zároveň oslavou úspěchu kolegů z Good Thinking Society, kterým se po několika letech usilovné práce na jaře podařilo vyřadit homeopatika ze seznamu proplácených přípravků Národní zdravotní služby ve Velké Británii.

 

 


Kam dál?

Vaccine Hesitant vs. Anti-Vax Activist And how to communicate with both Zobrazit

Vaccine Hesitant vs. Anti-Vax Activist And how to communicate with both

Europe is facing a resurgence of preventable disease as anti-vaccine movements from across the continent are growing This talk will focus on the tactics the AV movement uses to gain influence, followers and political power. It will also discuss how to approach, counteract and fight against the AV movement, how to recruit experts by your side, turn the tide and save lives. Ovidiu Covaciu is an independent patient advocate, founder of Coaliția România Sănătoasă (The Coalition of Healthy Romania), administrator of Vaccinuri si Vaccinare (Vaccinations and Vaccinating) and producer of the podcast Sceptici în România (Skeptics in Romania).
St 15. 2. 2023 | Sisyfos Přečíst
Sisyfos sleduje dění ohledně novely zákona o ochraně veřejného zdraví Zobrazit

Sisyfos sleduje dění ohledně novely zákona o ochraně veřejného zdraví

Neočkované děti bez dokladu kontraindikace nemohou nastoupit do žádných předškolních zařízení. Novela nyní putuje do Senátu.
Ne 16. 2. 2020 Přečíst
Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy Zobrazit

Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy

Hoci kresťansky motivované násilie nie je ani v modernej dobe nezvyčajné (od organizovaného násilia napr. Ku-Klux-Klanu až po dnešné útoky na interupčné kliniky, či členov LGBTQI+ komunity), väčšina verejnosti si zrejme pojmy ako “svätá vojna” dnes spája skôr s islamizmom. V kresťanskom kontexte potom najmä so stredovekom a križiackymi vojnami. Priamo za hranicami Európy pritom vo februári 2022 eskaloval konflikt, v ktorom agresor čoraz častejšie využíva kresťanský naratív na ospravedlnenie agresie voči inému národu, navyše s priamou podorou najvyššej autority jedného z kresťanských pravoslávnych patriarchátov. Je možné tvrdiť, že Rusko dnes vedie “svätú vojnu”?
St 21. 12. 2022 | Sisyfos Přečíst
Plenární schůze 2021 ve středu 27. 10. 2021 od 18:00 v online formě Zobrazit

Plenární schůze 2021 ve středu 27. 10. 2021 od 18:00 v online formě

Na online plenární schůzi se prosím registrujte na mail Pierzynovaa@gmail.com do pondělí 25. 10. 2021 do 24:00, abychom vám mohli zaslat veškeré informace a podklady e-mailem.
St 27. 10. 2021 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace