Načítám...

Bronzový Bludný balvan za rok 2005 - Tachyon Czech

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2005 získává

bronzový Bludný balvan
Tachyon Czech
(k převzetí ceny byl vyzván pan Kristian Schwachula)

za propagaci a prodej tachyonizovaných výrobků

Žel, není známo jak zabránit loupeživým esoterikům únosy vědeckých termínů. Ojedinělý výkon předvádí američan David Wagner, který zcizil relativistické fyzice "TACHYON". Slovo je to libozvučné – s koncovkou souznělou s meditační hláskou "ÓM". Kdo by nepocítil závan vesmírné harmonie? Slovo je reklamně vhodné, jakož i slova odvozená, např.: "tachyonový", "tachyonizace" a "tachyonizovaný". Název Wagnerovy firmy též nezní špatně: Advanced Tachyon Technologies.

Únos tachyonu z teoretické fyziky do obchodní esoteriky má neodolatelnou absurdně pikantní příchuť. Fyzikální tachyon je totiž pouze abstraktní pojem pro částice pohybující se nadsvětelnou rychlostí, které podle velmi dobře prověřené teorie relativity nesmějí existovat, neboť ta považuje rychlost světla za mezní. Samozřejmě, nelze nikomu zakazovat, aby tuto mezní hranici překračoval. Avšak z humanitárních důvodů každého takového odvážlivce varujeme, že (dle Lorentzových transformací) jeho hmotnost, délka a čas se tím stanou imaginárními, což může být značně nezdravé.

Wagnerovy tachyony však nejsou abstraktním pojmem, nýbrž konkrétním obchodním artiklem pro zákazníky, kteří si nevšímali výuky a kritickému myšlení se brání.

Pro ozřejmnění velkoleposti tachyonů pořádají tachyonizátoři přednášky aniž tuší, jak se vlastně tachyonizace provádí. Nedovědí se to ani studenti dálkových kurzů University of Integrated Science v Kalifornii, kde je David Wagner prý profesorem. Tachyonizace je údajně proces patentovatelný a tedy technický. Dosud je Wagnerovýn osobním tajemstvím a lze mít za to, že také tak zůstane. Opět jeden "vědec", který po Nobelově ceně netouží.

Koho by neuchvátily výroky tachyonizátorů:

Tachyonizované výrobky jsou pomůcky, aby každý opět našel spojení s vlastním božstvím.

Problém již netkví v dokázání tachyonové energie – spočívá v jejím odebírání.

Tachyony nelze měřit žádnou známou metodou - jsou tedy v dobré společnosti, protože ani gravitaci nelze změřit (!).(Hle, jak snadno, vymizí eventuální vzpomínka nejen na gravimetry, ale i na pružinové siloměry.)

Ježto lidské smysly jsou omezené ...blablabla..., tudíž tachyonová energie nemá frekvenci a je rychlejší než světlo. Ani proutkař nebyl schopen energii změřit (!), neboť si s přízviskem “tachyonizovaný”nevěděl rady (- nedivíme se mu).

Věřit, že pomocí kyvadla nebo proutku získám objektivní odpověď, vedlo při "proměřování tachyonu" k velice podivným výsledkům. ( vřele souhlasíme)

Teprve SOEP, tj. Subtilní Organizující Energetické Pole vyvolávají pocítitelné změny: zlepšení zdraví, ektropický proces transformace a rozvoj vyššího řádu. Důkaz existence tachyonů lze tedy podat pouze z osobní zkušenosti.

Otáčení kyvadla nejsou žádné fyzikální veličiny jako je spin či izometrie.

Tachyon působí zcela nezávisle na jakémkoli uživateli.

Prý se vyskytli podvodníci, kteří na svých pomůckách (založených na určitých frekvencích) dávají nálepku "tachyon", "energetizováno nulovým bodem" nebo dokonce "tachyonizováno".

Co pěkného a fest tachyonizovaného si můžeme jedině od D. Wagnera pro osobní rozvoj svého božství zakoupit prostřednictvím českých dealerů: masážní Silica Gel, vodu Tach-O-Splash, kokon, čelenku, nátepníčky, různá cingrlátka a cerepetičky, hedvábný přehoz, polštářek, masku na oči, buňku na třetí oko, podložku do květináče, Silica Disk jako pojistku proti pojistkám. Pochopitelně tachyonizace výrobku tvoří největší podíl na jeho ceně. Určitě nejlepší z tohoto sortimentu však jsou vložky do bot značky ”Šťastná chodidla” za Kč 1 640,-, s nimiž pružným krokem překročíme světelnou hranici – nyní již tak zbytečně stráženou Albertem Einsteinem.

Závěrem tvrdíme, že Wagnerovy tachyony jsou pouhopouhé tlachyony.

fotogalerie

Kam dál?

Výroční diamantový bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2017 - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. za mimořádný celoživotní přínos pseudovědě Zobrazit

Výroční diamantový bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2017 - Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. za mimořádný celoživotní přínos pseudovědě

Paní profesorku Struneckou zná každý český skeptik. Renomovaná vědkyně-fyzioložka publikovala dle Wi...
Pá 23. 3. 2018 Přečíst
Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2013 - Igor Chaun za velkorysou mediální propagaci pseudovědeckých idejí a jejich nositelů Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2013 - Igor Chaun za velkorysou mediální propagaci pseudovědeckých idejí a jejich nositelů

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii je...
Pá 28. 3. 2014 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace