Načítám...

Pokřtili jsme sborník Věda kontra iracionalita 3

Věda kontra iracionalita 3 je další sborník z řady knih, v níž vedou skeptici téměř nekonečnou polemiku s obory a tvrzeními, které mají rysy nepoctivosti, pavědy, šarlatánství. Obsahuje ale také články pomáhající pochopení mechanismů vědy. Předchozí jednička a dvojka vycházely v nakladatelství Academia v nákladu 1 500 kusů a bez velké reklamy se během dvou let pomalu prodaly. Tentokrát jsem se ujala vydání trojky v mém miniaturním nakladatelství, které zaručovalo těsnou spolupráci s editory i grafikem. Kniha ještě neopustila tiskárnu a už přicházely na lano@centrum.cz objednávky na jednotlivé výtisky, většinou od skeptiků žijících mimo Prahu. Sborník si ale objednávaly a objednávají do svých knihoven i střední školy.

Dne 31. března 2005 jsme uspořádali křest Sborníku v literární kavárně knihkupectví Academia na Národní třídě. Tiskové oddělení AV, v osobě vždy vstřícné a ochotné paní Zuzany Bukovské rozeslalo pozvánku na křest na svůj adresář, dostala se do vědeckých ústavů a do médií. Okamžitě si o knihu napsaly Lidové noviny a ČTK, z Radiožurnálu Jana Klusáková. Svou účast na akci oznámila televize (ČT 1), dostavili se tvůrci nového kvalitního pořadu Knižní svět. (Krátká reportáž z akce byla odvysílána 8. 4.) Lidovky hned následující sobotu přetiskly v příloze Věda z knihy text RNDr. Petra Jakeše Jsou zdroje surovin neomezené? Další články lze očekávat, jeden z nich například připravuje redakce Tvaru.

Jiří Grygar držel moc pěknou slavnostní řeč. Herečka Marcela Máchová (známá z hry Cestovka Inkarna) četla verše básníka a imunologa Miroslava Holuba, mladá flétnistka Alžběta Šubrtová zahrála několik skladeb.

Křest se povedl, svědomitá práce autorů sborníku Věda kontra iracionalita 3 a jeho editorů si publicitu víc než zaslouží.

(Knihu si lze objednat na adrese lano@centrum.cz)

Kam dál?

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina Zobrazit

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina. Má podtitul Podvody, léč...
Út 4. 9. 2012 Přečíst
Věda v hlavní roli Zobrazit

Věda v hlavní roli

Ta zpráva způsobila mezi skeptiky mírný rozruch: Prý se o vědě, potažmo o jejích obráncích ve spolku...
St 31. 10. 2018 Přečíst
Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace