Načítám...

Zlatý bludný balvan za rok 1999 - Institutu celostní medicíny MUDr. Josefa Jonáše

Český klub skeptiků SISYFOS udělil výroční cenu za rok 1999

Zlatý Bludný Balvan Sisyfa
v kategorii družstev
Institutu celostní medicíny MUDr. Josefa Jonáše
Za rozvoj biorezonanční medicíny a zvláště za elektropolokontaktní určování léků.

Zejména za aplikaci polokontaktního určování nejvhodnějšího homeopatického léku či nosody s využitím Vollovy elektroakupunkturní metody, za tvůrčí uplatnění kinesiologie v homeopatii a za vpravdě hrdinný homeopatický boj s elektrosmogem a různými kosmickými vlivy.

Kolektivní laureát si jistě, neméně než jeho skeptičtí obdivovatelé, uvědomuje skvělé možnosti dálkového výběru nejvhodnějších léků prostřednictvím Internetu a jednoduchého adapteru zapojeného na osobní počítač a dvěma drátky na pacienta. Zcela nezapojené zůstávají přitom zkoumané léky kdesi v centrálním skladu, neboť jejich informační podstata byla převedena do ….. kam vlastně ?

Institut dr. Jonáše se svým výzkumem na píď přiblížil všem Nobelovým cenám najednou. Nejen za fyziologii, fyziku a chemii, ale - když popíše své praktiky v "Jonášově knižnice zdraví" - tak jistě i za literaturu a v jistém smyslu i za ekonomii. Cena za mír by pak byla příjemným, avšak plně zaslouženým, přídavkem.

Z díla dr. Jonáše "Odolnost vůči nemocem" (str.84) o detoxikačních homeopatických preparátech uveďme závratně jednoduchou ideu:

Homeopatické Plumbum metallicum (kovové olovo - obsahující nepatrné stopy olova) v organismu intoxikovaném olovem způsobí zvýšené vylučování olova z těla (neboť podobné je léčeno podobným). Pouze se dohadujeme z čeho se vyrábějí nosody pro potírání účinků televizní obrazovky. Že by z rozemletého televizoru?

Jakmile se Nobelův výbor seznámí s těmito pracemi, jistě promptně Nobelovy ceny udělí - a předpokládáme, že přiměřeně stylově - tj. v homeopatickém ředění. Jako malý závdavek uštědřujeme v předstihu Zlatý Bludný Balvan Sisyfa - zato však silně koncentrovaný.

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Homeopatická lékařská asociace, z. s. za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Homeopatická lékařská asociace, z. s. za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí

Nekonečným světem za Avogadrovou mezí bloudí Homeopatická lékařská asociace, která se znovu a znovu ...
Pá 24. 3. 2017 Přečíst
Bludné balvany Sisyfa za rok 1998 Zobrazit

Bludné balvany Sisyfa za rok 1998

Na základě rozhodnutí výkonného výboru Sisyfa byly letos poprvé uděleny výroční Bludné balvany v kat...
So 27. 5. 2006 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek

PhDr. Jan Válek, Ph.D. za vedení a podporu kvalifikační práce, která má za cíl zavedení výukové látky plné diagnostických bludů.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - MUDr. Jan Šula alias MUDr. Ian Sulla Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - MUDr. Jan Šula alias MUDr. Ian Sulla

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 získal MUDr. Jan Šula alias MUDr. Ian Sulla za propagaci myšlenky, že by akademické tituly měly být dědičné, a za příspěvek k poznání významu zmrzliny pro laboratorní medicínu.
So 16. 3. 2019 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace