Načítám...

Kniha Alternativní medicína a léčitelství - Jiří Heřt

Lékař a anatom profesor Jiří Heřt se dlouhodobě zabývá problematikou alternativní medicíny a léčitelství, déle než čtvrt století sleduje vývoj a nové směry v tomto oboru lidské činnosti.

Dá se říci, že o věci ví téměř vše, co se vědět dá, a umí to také srozumitelně sdělit. Přestože je lékař, neodsuzuje alternativce, léčitele a jejich nabídku a činnost šmahem, ale poctivě tuto oblast studuje a zamýšlí se nejen nad jejími riziky, ale vidí i možnosti, a nepopírá eventuální úspěšnost některých směrů.

Kniha je užitečná především pro současné klienty léčitelů či lékařů používajících alternativní medicínu. Pomůže jim zorientovat se v tom co tento pestrý trh nabízí, a s jakým efektem či riziky. Může ale rozšířit poznatky i lidem, kteří v této oblasti poskytují služby; diagnostikují, vylaďují, nabíjejí, jakkoli se pokoušejí o léčbu a eventuálně slibují vyléčení, neboť jejich činnost má svá rizika a stojí mimo zákon. Zvláštní kapitola je věnována četným potravinovým doplňkům, bylinářství a legislativní problematice.

Alternativní medicína a léčitelství jistě zaujme i lékaře a vůbec lidi vědy, svá témata v ní naleznou například psychologové. Především ale osloví čtenáře, kteří léčitelství a alternativní medicínu nadšeně vyznávají, nebo jsou na rozpacích či ji razantně odmítají – všichni v ní naleznou fundované argumenty i oprávněné pochybnosti.

Vydalo Nakladatelství Věra Nosková

Alternativní medicína a léčitelství má 240 stran, pevnou vazbu a lamino potah, formát 20 x 13 cm, pultová cena je 240,- korun

Knížku lze objednat na adrese vnoskova@centrum.cz - mimo obchodní síť bude stát 140,- korun + poštovné.

Kam dál?

Nanoroušky a taky-nanoroušky Zobrazit

Nanoroušky a taky-nanoroušky

Článek se pokouší vysvětlit, co jsou roušky z nanovláken, a čím se liší od běžných textilních roušek – a to na popud reportáže ČT v pořadu Černé ovce. Reportáž monitorovala dovoz běžných textilních roušek z Vietnamu, které byly s pomocí technické zprávy doc. Ing. Frischera, Ph.D., označeny klamavým označením nanoroušky. Článek se pokouší vysvětlit, že analýza tkaniny roušky pomocí elektronového mikroskopu, byť provedená odborníkem na kybernetiku a digitální zpracování obrazu, je metodicky zcela zcestná. Záchyt mikroskopických částic na roušce se řídí zcela jinými zákony fyziky než je běžná laická představa síta, kterou částice v závislosti na své velikosti buď projde nebo neprojde.
Čt 10. 12. 2020 Přečíst
Ne, Plandemic není dokumentární film Zobrazit

Ne, Plandemic není dokumentární film

Možná jste již zaznamenali nové video kolující po internetu s názvem Plandemic. Jedná se o rozhovor s viroložkou Judy Mikovits, který ve vás má vzbudit dojem, že Covid-19 je jedná velká, naplánovaná pandemie. Proč se nejedná o dokumentární film, jaké nepřesnosti, polopravdy a lži ve videu jsou a jaké jsou užité techniky pro maximální působivost?
St 13. 5. 2020 Přečíst
Když je Šarlatán skutečně šarlatán Zobrazit

Když je Šarlatán skutečně šarlatán

Film Agnieszky Holland o životě a díle léčitele Jana Mikoláška vyvolává hodně otázek – mimo jiné i tu, jak vůbec takové dílo posuzovat.
Po 18. 1. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace