Načítám...

Stříbrný Bludný balvan za rok 2006 - WIGOPOL - Mauerentfeuchtung-Systeme

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2006 získává

stříbrný Bludný balvan
WIGOPOL – Mauerentfeuchtung-Systeme
s pobočkou a výhradním dovozcem pro ČR: Rudolf Novák – WIGOPOL CZ
za reklamu a prodej přístroje, který údajně vysušuje provlhlé zdivo

V reklamním letáku je barevná fotografie budovy pražského Národního divadla, kde se prý přístroj osvědčil. Leták však nepřiznává, že již jednou musela správa divadla nechat otlouct provlhlou a plesnivějící omítku v suterénu, a to již v době působení přístroje. Omítka nadále vlhne, i když stále pracuje přístroj umístěný technickou službou Wigopolu na nejvyšší místo pod kopulí budovy. Reklama však pokračuje. Přístroj je kovová krabička o rozměrech 30x23x9 cm s krátkou tyčkovou anténou. Napájení je ze sítě s napětím 230 V a s příkonem 8 W podle údajů Wigopolu. Přístroj vysílá mikropulzy.

Firma cituje objevitele elektroosmózy při popisu použité technologie. Elektroosmóza se využívá již desítky let pro odvodňování zemin, vysušování zdiva budov a v průmyslu pro odstranění vody ze zahuštěných suspenzí. Materiál určený k odvodnění musí být umístěný mezi dvě elektrody, materiálem probíhá slabý stejnosměrný proud o nízkém napětí a strhává s sebou i vodu. Koumáci z Wigopolu přišli na to, že žádnou anodu a katodu nepotřebují. Jejich přístroj prý působí na dálku a kdyby se jednalo o citovanou elektroosmózu, musel by se na dálku bezdrátově přenášet elektrický proud. Fantastický to vynález, škoda, že ho Wigopol nevyužil pro přenos elektřiny do domácností i do továren. Představte si, že byste měli na půdě svého domu wigopolský přístroj s anténkou a všechny elektrické spotřebiče by běžely bez připojení na elektrickou síť, lednička, pračka, sporák. Nekoupil by si ČEZ akcie Wigopolu? Rozvody o vysokém napětí bychom strhli, stožáry vysokého napětí by šly do šrotu a krajina by zkrásněla. Nezasloužil by si Wigopol Nobelovu cenu? Jenže dokud se ten bezdrátový přenos elektrického proudu neprokáže, nezbývá než udělit Wigopolu Bludný balvan.

V technickém popisu přístroje je pravá superperla: Wigopol prý vyrobil přístroj, který způsobuje přepólování molekuly vody. Je firemním tajemstvím, jak přinutí proton na pozici vodíku, aby měl záporný náboj a jak nacpat kladné náboje do dvou sdílených elektronů u pozice kyslíku. Jak jinak si představit přepólovanou molekulu vody? Že by firma dokázala vytvořit antiprotony, pozitrony a z nich antivodu?

Takovému horkému kandidátu na Nobelovu cenu považujeme za svou milou povinnost předem udělit Bludný balvan.

Závěrem ještě připomínka k provozu Národního divadla.
Pokud ten přístroj na půdě odvodňuje také diváky, neměli by obdržet spolu s lístkem i pleny?


MK

fotogalerie

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - Michal „Shark“ Hašek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - Michal „Shark“ Hašek

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 získal Michal „Shark“ Hašek za revoluční propojení onkologie, psychologie, imunologie, spinologie a cest na Bali.
So 16. 3. 2019 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bludné balvany Sisyfa za rok 1998 Zobrazit

Bludné balvany Sisyfa za rok 1998

Na základě rozhodnutí výkonného výboru Sisyfa byly letos poprvé uděleny výroční Bludné balvany v kat...
So 27. 5. 2006 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace