Načítám...

Nový web Sisyfa spuštěn

Vážení a milí příznivci našeho skeptického hnutí a čtenáři našich internetových stránek. Postupem času přestávaly naše původní webovské stránky psané v html vyhovovat nárokům tvůrců i čtenářů. Jedinou cestou bylo vytvořit stránky zcela nové a to na bázi dynamického generování html kódu na webserveru pomocí php skriptu spolu s nezbytným užitím databáze MySQL. Dnešním dnem jsou stránky připravené k plnému provozu a tímto Vás všechny zvu k jejich návštěvě.

Lví podíl na stavbě celého redakčního systému má Petr Dvořák ze serveru Jasno.cz který má na svědomí i designovou stránku webu. Spolupráce webmastera s Petrem Dvořákem byla výborná, hutná a účinná. Jen ten čas nám nějak nepřál a tak vedle každodenních povinností jsme se scházeli na společné tvorbě nového webu nárazově a někdy zcela neočekávaně. Petře děkuju za vše. Webhosting je v současné době realizován na serveru Rozhled.cz k naší plné spokojenosti. Web je dostupný jak na původní adrese http://www.sisyfos.cz tak i nově na http://www.skeptically.eu kde je dostupná (zatím sice poněkud skromná) anglická mutace našich stránek. Naše staré stránky zůstaly v celém svém rozsahu a struktuře zachovány jako skeptický archiv na http://www.sisyfos.cz/index.htm - odkaz na něj najdete i v hlavním menu stránek nových. Články a fotografie jsou na nové stránky přeneseny ze starého webu v rozsahu cca posledních dvou až tří roků (najdou se ale i starší). Pokud budete hledat něco staršího, skvěle poslouží náš archiv, kde lze prohledávat za pomoci externího nástroje (Google).

Grafická stavba nového webu aneb co kde najdete:

Levý sloupec
menu, počítadlo přístupů, vyhledávání, jak se stát členem, o nás

Pravý sloupec
novinky, přednášky v AV ČR, přednášky v Kladně

Střední sloupec
standardní zobrazení článků, fotogalerií, downloadu zpravodajů, výsledků vyhledávání atd.

Snažili jsme se s designérem webu o stránky přehledné, s pohodlně přístupnými informacemi a graficky přijatelné. Jak se nám to povedlo, musíte posoudit vy, čtenáři. Předem vám všem děkuji za připomínky k tomuto webu a těším se s Vámi na skeptickou přečtenou.

Mirek Najman, webmaster

Kam dál?

Dvě reportáže o účasti Klubu skeptiků Sisyfos na Veletrhu vědy Zobrazit

Dvě reportáže o účasti Klubu skeptiků Sisyfos na Veletrhu vědy

Claire Klingenberg: I klub skeptiků Sisyfos rozhodně patří na Veletrh vědy, který se odehrával na le...
Čt 21. 6. 2018 Přečíst
Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví Zobrazit

Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví

Šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt zveřejnil 17. 6. 2015 protestní text proti pronikání čínské...
Po 29. 6. 2015 Přečíst
Nanoroušky a taky-nanoroušky Zobrazit

Nanoroušky a taky-nanoroušky

Článek se pokouší vysvětlit, co jsou roušky z nanovláken, a čím se liší od běžných textilních roušek – a to na popud reportáže ČT v pořadu Černé ovce. Reportáž monitorovala dovoz běžných textilních roušek z Vietnamu, které byly s pomocí technické zprávy doc. Ing. Frischera, Ph.D., označeny klamavým označením nanoroušky. Článek se pokouší vysvětlit, že analýza tkaniny roušky pomocí elektronového mikroskopu, byť provedená odborníkem na kybernetiku a digitální zpracování obrazu, je metodicky zcela zcestná. Záchyt mikroskopických částic na roušce se řídí zcela jinými zákony fyziky než je běžná laická představa síta, kterou částice v závislosti na své velikosti buď projde nebo neprojde.
Čt 10. 12. 2020 Přečíst
„Elektrosmog“ jako evergreen Zobrazit

„Elektrosmog“ jako evergreen

I. Úvod V letošním roce (2015) byl udělen zlatý Bludný balvan Sisyfa (za rok 2014) za tématiku „el...
Út 16. 6. 2015 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace